Kurumsal /

Kalite Politikamız

Hizmet verdiğimiz sağlık sektöründe;

 

Yaşam Hastaneler Grubu SKS Kalite Yönetimi

Antalya Yaşam Hastanesi

  1. Ziyaretçilerin Uyması Gereken Kurallar
  2. Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar
  3. Politika, Misyon ve Vizyon
  4. Kalite Yönetim Birimi ve Çalışmaları
  5. Organizasyon Şeması

Opera Yaşam Hastanesi

  1. Ziyaretçilerin Uyması Gereken Kurallar
  2. Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar
  3. Politika, Misyon ve Vizyon
  4. Kalite Yönetim Birimi ve Çalışmaları
  5. Organizasyon Şeması

Alanya Yaşam Hastanesi

  1. Ziyaretçi ve Refakatçi Politikası
  2. Eğitim Planı
  3. Kalite Yönetim Birimi Dikey ve Yatay Organizasyon Şeması
  4. Kalite Birimi Çalışma Planı
  5. Bölüm Kalite Sorumluları
  6. Komite ve Ekip Listesi
  7. 2022 Öz Değerlendirme Planı

Manavgat Yaşam Hastanesi

  1. Ziyaretçilerin Uyması Gereken Kurallar Talimatı
  2. Yoğunbakım Ziyaretçileri İçin Bilgilendirme Talimatı
  3. Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar
  4. Hastane Kalite Yönetim Birimi ve Çalışmaları
  5. Kalite Yönetim Birimi Dikey ve Yatay Organizasyon Şeması

Kemer Yaşam Hastanesi

  1. Ziyaretçilerin Uyması Gereken Kurallar Talimatı
  2. Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar
  3. Hastane Kalite Yönetim Birimi ve Çalışmaları
  4. Kalite Yönetim Birimi Dikey ve Yatay Organizasyon Şeması
  5. Hastane Organizasyon Şeması

ASV Yaşam Hastanesi

  1. Ziyaretçilerin Uyması Gereken Kurallar Talimatı
  2. Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar
  3. Hastane Kalite Yönetim Birimi ve Çalışmaları
  4. Hastane Organizasyon Şeması
  5. Politika, Misyon ve Vizyon

 

Bebek Dostu Hastane

Yaşam Hastanelerinde anne ve bebeklerin doğumdan hemen sonra ten tene teması sağlanmakta, yeni doğan bebeğin hayatına sağlıklı bir başlangıç yapması için annenin emzirmesi desteklenmektedir.

Bu çabalarımızla yirmi yıla yaklaşık süredir “Bebek Dostu Hastane” olarak nitelendirilmekteyiz. Hastanelerimizde annelerimizin emzirmeyi başarıyla başlatıp devam ettirebilmeleri için gereken güven ve beceri, ekibimiz tarafından sürekli eğitim ve motivasyonla verilmektedir. Bu, annelerin emzirmeyi daha olumlu bir deneyim haline getirmelerine ve anne bebek arasındaki bağın hızlıca kurulmasına yardımcı olmaktadır.

Bebek Dostu Hastane Nedir?

Bebek Dostu Hastane, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından emzirme oranlarını artırarak anneler ile bebeklerin sağlık ve refahını iyileştirmek amacıyla başlatılan küresel bir programdır.

Emzirmenin hem anne hem de bebek için birçok faydası bulunmaktadır. Anne sütü, bebekler için altı aya kadar tam ve ideal bir beslenme kaynağı sağlar ve diğer besinlerle tanıştıktan sonraki altı ay için de önemini sürdürür. Bebeklerin bağışıklık sistemlerinin gelişmesine yardımcı olur ve hastalıklara yakalanma risklerini azaltır. Araştırmalar bebeğin zekasını ve beyin gelişimini geliştirebileceğini de göstermiştir. Ayrıca, emzirme annelerin doğumdan sonra daha çabuk iyileşmesine, meme ve yumurtalık kanseri ile tip 2 diyabet riskinin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Emzirme sayesinde bebekler her zaman doğru sıcaklıkta ve temiz gıdaya ulaşabilmektedir. Emzirme anne ile bebek arasında özel bir bağ oluşturur ve emziren anneler daha öz güvenli ve rahat olurlar.

Hastanelerimizde emzirme nasıl desteklenir?

Annelere yönelik eğitim ve destek, erken gebelik döneminde emzirmenin öneminin anlatılmasıyla başlar. Bu destek, bebeklerin doğumu, hastanede kalışı ve eve gittikten sonra klinikteki takibi boyunca devam eder.

Bebek doğduktan sonra anne ile bebek arasındaki ten tene teması kolaylaştırarak hem annenin hem de bebeğin sakin kalması sağlanır ve birbirlerini tüm duyularla tanımaları sağlanır. Ayrıca emzirmenin doğumdan sonraki ilk bir saat içinde başlaması için hazırlıklar yapılır. Doğumdan hemen sonra ten tene temas, bebek dostu organizasyonumuzun merkezinde yer alır ve standartlarımızın önemli bir parçasıdır.

Tüm sağlıklı bebekler hastanede kaldıkları süre boyunca anneleriyle aynı odada tutulmakta ve dünya genelinde tavsiye edildiği gibi yaşamlarının ilk yılında evde beraber kalmaya devam etmeleri teşvik edilmektedir.

Emzirmenin faydaları nelerdir?

Emzirmenin sizin ve bebeğinizin sağlığına birçok faydası vardır. Bu faydaları anlamak, sizin için süreci kolaylaştırabilir.

Emzirmenin bebeğe faydaları

Araştırmalar emzirmenin bebeğinizin bazı hastalıklara yakalanma riskini azalttığını ve güçlü bir bağışıklık sistemi oluşmasına yardımcı olduğunu göstermektedir. Anne sütüyle beslenen bebeklerde aşağıdaki riskler daha düşüktür:

Araştırmalar, anne sütüyle beslenen bebeklerin hastaneye yatma oranının daha düşük olduğunu ve sağlık durumlarının da daha iyi olduğunu göstermektedir.

Anne sütünün besinsel faydaları

Anne sütü bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi içerir. Anne sütü vitaminler, mineraller ve antioksidanlardan oluşan benzersiz ve spesifik bir formüle sahiptir.

Anne sütü bebeğinizin sağlığını destekler çünkü:

Bebeğinizi en az altı ay boyunca yalnızca emzirmenizi öneriyoruz. Hekimizin tavsiyeleriyle beraber bebeğiniz katı gıda için yeterince büyüdüğünde emzirmeye iki yıl devam edebilirsiniz.

Anne sütünün bileşenleri

Anne sütünün bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayan birçok bileşeni vardır.

Bunlardan bazıları şunlardır:

Anne için emzirmenin faydaları

Emzirmenin anneye de birçok faydası vardır. Doğumdan sonraki aylarda emzirme doğum sonrası depresyon riskinizi azaltır. Ayrıca, aşağıdaki durumların ortaya çıkma riskini azaltır:

Doğumdan sonra daha hızlı iyileşme: Emzirme oksitosin hormonu üretir. Oksitosin doğumdan sonra rahminizin kasılmasına yardımcı olur. Bu, rahmin normal boyutuna dönmesine yardımcı olur ve doğumdan sonra vajinal kanama miktarını azaltır.

Fiziksel ve duygusal bağların artırılması: Emzirmek, bebeğinizle bağ kurmanın özel ve benzersiz bir yoludur. Bazı araştırmacılar emzirmeden kaynaklanan bağın hem çocuklarda hem de yetişkinlerde sosyal ve davranışsal sorunların azaltılmasına yardımcı olabileceğini bulmuşlardır.

Kolaylık: Biberon hazırlama veya mamayı karıştırma derdi olmadan neredeyse her yerde emzirebilirsiniz. Başka malzeme getirmenize gerek kalmadan sütünüz hazırdır.

Düşük maliyetli: Emzirmenin emzirme sutyeni ve göğüs ucu kremi gibi bazı başlangıç maliyetleri olabilir, ancak uzun vadede mamadan daha ekonomiktir.

Emzirmek kilo vermenize yardımcı olur mu?

Emzirmek hamilelikte aldığınız kiloları vermenizi kolaylaştırabilir. Emzirmek kalori harcamanıza neden olur ve bu da kilo kaybına yardımcı olur.

 

Anne sütüyle beslenen bebekler daha mı akıllı?

Çalışmalar emzirmenin beyin ve davranış gelişimi üzerinde uzun vadeli olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Mamayla beslenen bir bebeğin zekası da anne sütüyle beslenen bir bebek kadar gelişebilir. Önemli olan doktorunuzla beraber bebeğinizin ihtiyaçlarına yönelik bir beslenme sağlamaktır. Bebeğinizi mamayla beslemek de sağlıklıdır ve bebeğinizin büyüme ile gelişimini destekler.

Emziremezsem ne olur?

Pek çok faktör emzirmenize engel olabilir. Örneğin, belirli tıbbi durumlar veya önceki ameliyatlar vücudunuzun süt üretme ve salma sürecini (emzirme) etkileyebilir. Bunların yanında çalışma programınız veya diğer kısıtlamalar emzirmeyi yönetmeyi zorlaştırabilir.

Emzirmek sizin için mümkün değilse yalnız değilsiniz. Bebeğiniz için en iyi beslenme yolları hakkında bebeğinizin çocuk doktoruyla konuşabilirsiniz.

Durumunuz emzirmenize izin veriyorsa ancak sütünüzün azalması gibi zorluklarla karşı karşıyaysanız bir emzirme danışmanıyla görüşebilirsiniz.

Whatsapp Destek